Rakennustyöt alkavat Laajasalontiellä heinäkuussa

Kruunusillat-raitiotien työmaa-alueet ja pysäkit Laajasalossa.

Katso karttaa suuremmassa koossa.

Me Kruunusillat-raitiotien rakentajat olemme hyvässä vauhdissa Koirasaarentiellä ja lähikaduilla. Rakennustyömme ovat laajenemassa Laajasalontielle 3.7.2023. Toki Laajasalontiellä on rakennettu jo tätä ennen, mutta toisen katu-urakan puitteissa.

Rakennamme Laajasalontielle ratapohjan ja raitioradan sekä asennamme perustuksia ajolanka- ja valaisinpylväille ja itse pylväitä. Teemme myös raitiotien järjestelmiin liittyviä töitä.

Töidemme ei pitäisi aiheuttaa erityisen kovaa melua: tämänhetkisen tiedon mukaan meidän ei tarvitse esimerkiksi louhia tai paaluttaa. Täysin äänetöntä rakentaminen ei silti koskaan ole. Lisäksi Koirasaarentien itäpään ympäristöstä kuuluva melu voi kantautua Laajasalontien ympäristöön.

Työmme vaikuttavat liikenteeseen. Liikennejärjestelyjä tarvitaan, jotta pystymme rakentamaan niin, että se on turvallista kaikille liikenteessä liikkuville ja rakentajille. Luvassa on reittimuutoksia sekä ajoittaisia kaistojen sulkemisia. Haluamme olla avoimia ja kerromme siksi kaunistelematta, että liikenteen ruuhkautuminen on todennäköistä. Pahoittelemme sitä jo etukäteen ja pyydämme kärsivällisyyttä. Kaikkia töitä ei voi tehdä yöllä melun vuoksi.

Liikennejärjestelyt opastetaan aina maastossa. Lisäksi tiedotamme merkittävistä muutoksista nettisivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa.

Isoimmat rakennustyömme Laajasalontiellä valmistuvat pääosin vuonna 2025. Työmme ovat kiivaimmillaan kesinä 2023 ja 2024.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin klo 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt yleensä arkena klo 7–18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Pyrimme minimoimaan aiheuttamamme haitat. Jos voisimme rakentaa ketään häiritsemättä, tekisimme niin. Siihen emme kuitenkaan pysty – kukaan ei pysty.

Yhteistyöterveisin,
Kruunusillat-tiimi