Missä, mitä ja milloin

Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt Laajasalossa. Tarkastele karttaa suuremmassa koossa.

Vuonna 2023 teemme töitä koko Koirasaarentiellä: rakennamme raitiotien sekä uusimme viemäreitä, vesijohtoja sekä sähkö- ja telekaapeleita. Lisäksi rakennamme Korkeasaareen johtavaa Kruunuvuorensiltaa.

Haakoninlahden eli Haakoninlahdenkadun ja tulevien Stansvikin rantakadun ja Mirandankadun suuret rakennustyöt teimme vuonna 2022. Vuonna 2023 teemme Haakoninlahdenkadulla viimeistelytöitä, kuten asfaltointeja ja kiveystöitä. Vuosina 2024 ja 2025 luvassa on mm. ajolankojen asennusta ja raitiotien järjestelmiin liittyviä töitä.

Koirasaarentien länsipään uusien katujen kadunrakennustyöt teimme vuonna 2021. Raitiotien rakentaminen alkoi alueella keväällä 2023.

Tavoite on, että raitiotien matkustajaliikenne käynnistyy vuonna 2027. Vielä ei tiedetä, voivatko pyöräilijät ja kävelijät päästä Kruunuvuorensillalle ennen raitioliikennettä.

Miksi eli lopputulos

Havainnekuva.
Tulevaisuuden Kruunuvuorenranta. Taustalla Helsingin kantakaupunki.

Kruunuvuorenranta on uusi kaupunginosa. Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti noin 13 000 asukkaalle ja sinne syntyy 800 uutta työpaikkaa.

Kruunusillat-raitiotien valmistuttua Kruunuvuorenrannasta pääsee Helsingin keskustaan raitiovaunulla reilussa vartissa.

Havainnekuva.
Tulevaisuuden Kruunuvuorenrantaa. Raitiovaunu on tulossa Koirasaarentietä pitkin. Tuomiokirkko häämöttää Horisontti-nimisen kadun päässä meren takana. Kuva: Anttinen Oiva arkkitehdit Oy
Kartta
Raitiotien reitti Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdella.

Katusuunnitelmia