Missä, mitä ja milloin

Kruunuvuorenrannan isot maanalaiset työt ovat jo valmistuneet.

Vuonna 2024 Kruunuvuorenrannan alueella on luvassa reunakivien ja viimeisten kiskojen asennusta sekä puiden istutusta. Lisäksi rakennamme Korkeasaareen johtavaa Kruunuvuorensiltaa.

Vuonna 2025 teemme raitiotien sähköjärjestelmiin liittyviä ja muita pieniä töitä sekä vedämme ajolankoja. Koirasaarentien uudessa länsipäässä Kruunuvuorensillan kupeessa asennamme vielä kiskoja ja teemme kivitöitä.

Liikennejärjestelyjä ja esimerkiksi kiskojen ja kivien sahauksesta syntyvää melua on siksi vielä luvassa vuosina 2024 ja 2025.

Tavoite on, että raitiotien matkustajaliikenne käynnistyy vuonna 2027. Vielä ei tiedetä, voivatko pyöräilijät ja kävelijät päästä Kruunuvuorensillalle ennen raitioliikennettä.

Miksi eli lopputulos

Havainnekuva.
Tulevaisuuden Kruunuvuorenranta. Taustalla Helsingin kantakaupunki.

Kruunuvuorenranta on uusi kaupunginosa. Vuoteen 2030 mennessä Kruunuvuorenrantaan rakennetaan koti noin 13 000 asukkaalle ja sinne syntyy 800 uutta työpaikkaa.

Kruunusillat-raitiotien valmistuttua Kruunuvuorenrannasta pääsee Helsingin keskustaan raitiovaunulla reilussa vartissa.

Havainnekuva.
Tulevaisuuden Kruunuvuorenrantaa. Raitiovaunu on tulossa Koirasaarentietä pitkin. Tuomiokirkko häämöttää Horisontti-nimisen kadun päässä meren takana. Kuva: Anttinen Oiva arkkitehdit Oy
Kartta
Raitiotien reitti Kruunuvuorenrannan Haakoninlahdella.

Katusuunnitelmia ja lisätietoa