Koirasaarentie (Stansvikintiestä itään)

Missä, mitä ja milloin

Rakennamme alueelle raitiotien lisäksi uusia katujärjestelyitä, tukimuureja ja kadun alle kunnallistekniikkaa. Aloitamme työt alueella vuonna 2023, mutta on mahdollista, että Stansvikintien ja Reiherintien välisellä alueella työt alkaisivat jo syksyllä 2022.

KatuTyötAloitus
Koirasaarentie (Stansvikintiestä itään)2022/2023
Reiherinpolku
Renvallinkatu
Köökarinkujan pää
Svanströmintien pää
Isosaarentie

Miksi eli lopputulos

Tilanne katusuunnitelmaluonnosten mukaan:

Koirasaarentie, Stansvikintiestä itään

Raitioliikenne Koirasaarentiellä toteutetaan nopeana kaupunkiraitiotienä. Rata-alue rakennamme nurmikivipintaisena. Raitiotien pysäkit sijaitsevat Gunillantien ja Reiherintien risteyksissä sekä lähellä Laajasalontietä.

Bussipysäkkiparit sijaitsevat Koirasaarentiellä Gunillantien ja Jurmonkujan välisellä osuudella, Reiherintien ja Lauri Mikonpojantien välisellä osuudella, Koirasaarentien itäpäässä ennen Laajasalontietä sekä Laajasalontiellä.

Koirasaarentiellä tulee olemaan uudet kiertoliittymät Gunillantien, Reiherintien/Henrik Borgströmintien ja Svanströmintien/Köökarinkujan risteyksissä sekä uusi T-liittymä Jurmonkujan risteyksessä.

Koirasaarentien pyörätiet ovat pääpyöräilyreittiin kuuluvia. Katualueen viihtyisyyttä parannamme havu- ja lehtipuin.

Koirasaarentien itäpäähän Koirasaarentien eteläpuolelle rakennamme tukimuurin, joka toimii samalla meluesteenä. Muuri on betonipintainen ja sen päälle tulee puurimoitus. Muurin viereen rakennamme harmaasta luonnonkivestä portaat.

Toinen melueste tulee Koirasaarentien eteläpuolelle Svanströmintien risteyksen länsipuolelle. Melueste on puurunkoinen ja sen julkisivussa kasvaa pajuköynnöksiä.

Valaisemme Koirasaarentien ajoneuvo- ja kevytliikenteen uusilla valaisimilla. Radan osalta valaisemme raitiotiepysäkit, liittymäalueet ja ylityspaikat.

Koirasaarentien ja Laajasalontien risteyksen yhteyteen tulee katoksellinen pyöräparkki, jossa runkolukittavat telineet.

Svanströmintie

Svanströmintie on nykyinen katu, jonka liitämme uudella katuosuudella Koirasaarentiehen nykyisen Renvallinkujan länsipuolelle. Nykyisen Renvallinkujan liittymän Koirasaarentielle suljemme.

Muutokset tehdään, jotta Koirasaarentien varteen voidaan rakentaa uusia asuintaloja.

Köökarinkuja

Köökarinkuja on olemassa oleva katu, jonka varrelle on osoitettu lisää rakennusoikeutta. Siirrämme Köökarinkujan liittymän Koirasaarentiehen nykyisesti sijainnistaan lännemmäksi.

Isosaarentie

Isosaarentie on olemassa oleva katu. Kadun varren tonteille on osoitettu lisää rakennusoikeutta.

Isosaarentie liittyy pohjoispäästään Laajasalontiehen, joka on jatkossa ajoneuvoliikenteen ainoa reitti Isosaarentielle. Katkaisemme liittymän Koirasaarentiehen. Isosaarentien ja Koirasaarentien väliseen alueeseen istutamme havu- ja lehtipuita sekä pensaita.

Katusuunnitelmia