Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Laajasalon Koirasaarentiellä 8.8.2022

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen Laajasalossa

Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentiellä välillä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu 8.8.2022. Tänä vuonna teemme raitiotien vaativia maanalaisia töitä kuten johtosiirtoja, kunnallistekniikan suojauksia sekä perustuksia valaisin- ja ajolankapylväille. On myös mahdollista, että asennamme jo kiskoja. Matkustajaliikenne alkaa kuitenkin vasta 2027.

Työt laajenevat mahdollisesti syksyn aikana Koirasaarentiellä välille Haakoninlahdenkatu-Reiherintie.

Haittaamme arkeanne, vaikka emme haluaisi. Työmme aiheuttavat melua ja pölyä, joita torjutaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Työmaa aiheuttaa myös liikennejärjestelyjä sekä mahdollisia yötöitä.

Melua aiheuttavat työt

Osa työvaiheista aiheuttaa kovaa melua. Tänä vuonna sellaisia ovat esimerkiksi Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen porapaalutus sekä todennäköisesti Gunillankallion lähellä tehtävä porapaalutus ja pontitus.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt arkena klo 7–18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Liikennejärjestelyt

Työmaa aiheuttaa muutoksia pysäköintiin ja liikkumiseen.

Kadunvarsipysäköinti poistuu Koirasaarentieltä väliltä Saaristolaivastonkatu-Haakoninlahdenkatu viikolla 32. Töiden edetessä kadunvarsipysäköinti poistuu osissa Koirasaarentieltä väliltä Haakoninlahdenkatu-Reiherintie.

Moottoriajoneuvoliikennettä ohjataan työvaiheiden mukaan, mutta molempiin suuntiin on aina käytössä vähintään yksi kaista. Jalankulku ja pyörätie säilyvät vähintään yhdellä puolella katua.

Myös bussipysäkkimuutoksia on luvassa. Pysäkki Haakoninlahdenkatu H4697 siirtyy itään päin elokuun aikana, Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle. Muutkin Koirasaarentien pysäkit siirtyvät hieman rakennustöiden mukaan, mutta kuitenkin lähellä alkuperäistä paikkaansa.

Kaupunkipyöräasema Haakoninlahdenkatu 247 siirtyy elokuussa. Uusi paikka pyritään löytämään läheltä nykyistä paikkaa.

Opastamme reitit kadulla ja kerromme myös nettisivuilla ja Facebookissa muutoksista. Uutiset ja ajantasainen kartta liikennejärjestelyistä löytyvät nettisivuiltamme.

Yötyöt

On mahdollista, että yötöitä tehdään pienissä määrin. Yötyöt eivät aiheuta erityisen kovaa melua.

Tietoa on saatavilla

Näiden nettisivujen lisäksi sosiaalisessa mediassa: