Kruunusillat-raitiotien rakentaminen alkaa Koirasaarentien itäpäässä

Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt ja pysäkit Laajasalossa

Kruunusillat-raitiotien työt Laajasalossa laajenevat.

Aloitamme rakentamisen Koirasaarentien itäpään ympäristössä marras-joulukuussa. Raitiotien rakentamisen lisäksi muutamme katujärjestelyitä sekä uusimme viemäreitä, vesijohtoja sekä sähkö- ja telekaapeleita. Laajasalontiellä työt alkavat aikaisintaan keväällä 2023.

Rakennustyöt Laajasalossa valmistuvat pääosin vuonna 2025. Tavoite on, että raitiotien matkustajaliikenne käynnistyy vuonna 2027.

Ollinraition ja Ilomäentien kautta Reposalmentielle kiertävästä raitiotiestä ei ole rakentamispäätöstä, mutta kaupunki tekee alueen tulevaisuuden katurakentamisen niin, että raitiotie on mahdollista rakentaa myöhemmin.

Työmaat aiheuttavat haittaa

Haittaamme arkeanne, vaikka emme haluaisi. Pahoittelemme aiheuttamaamme haittaa.

Työmme aiheuttaa melua, jota torjumme kaikin käytettävissä olevin keinoin. Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin kello 7-18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt arkena 7-18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Työmaa aiheuttaa turvallisuutenne takia myös muutoksia liikkumiseen. Opastamme reitit kadulla niin, että näette helposti mistä pääsee minnekin. Jos näin ei ole, antakaa meille palautetta. Kerromme myös nettisivuilla ja Facebookissa tulevista muutoksista.

Ensimmäiset työvaiheet

Koirasaarentien itäpäässä joudutaan kaatamaan puita Koirasaarentien leventämiseksi ja uusien risteyksien rakentamiseksi. Istutamme kuitenkin Laajasalossa raitiotien varrelle runsaasti uusia puita. Puunkaato alkaa marras-joulukuun vaihteessa ja puita kaadetaan useamman päivän aikana. Työvaihe aiheuttaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä, joista tiedotamme myöhemmin.

Varsinaiset rakennustyöt alkavat marras-joulukuussa.

Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt Laajasalossa

Tietoa on saatavilla