Koirasaarentiellä välillä Reiherintie-Lauri Mikonpojan tie louhintaa 22.12.2023 ja 2.-5.1.2024

Kuulosuojaimet.

Koirasaarentien pohjoisreunalla välillä Reiherintie-Lauri Mikonpojan tie louhitaan kalliota arviolta 22.12.2023 sekä 2.-5.1.2024. Työvaihe on välttämätön, sillä kallion pinta on liian korkealla raitiotieradan rakentamiseksi.

Kallion louhintaan kuuluu porausta, räjäytyksiä ja louheen lastausta. Poraus aiheuttaa jatkuvaa kovaa melua. Räjäytykset ovat satunnaisia ja niitä tehdään arviolta 1–5 päivässä. Kaikki lähialueen liikenne pysäytetään muutamiksi minuuteiksi räjäytysten ajaksi. Myös louheen lastauksesta syntyy melua, mutta ei yhtä kovaa kuin porauksesta.

Koirasaarentien itäpään ympäristössä tehdään muitakin kovaa melua aiheuttavia töitä:

  • Reiherintien ja Koirasaarentien risteys: Arviolta tammi-maaliskuussa pontitamme. Kansankielellä pontitus tarkoittaa teräslevyjen upottamista maahan kaivannon tukemiseksi. Pontitus tapahtuu lyhyissä jaksoissa.
  • Koirasaarentie välillä Renvallinkuja-​Laajasalontie: Alueella on käynnissä iso kallion louhintatyö, koska loivennamme raitiovaunulle liian jyrkkää mäkeä. Ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua helmikuuhun mennessä. Toinen vaihe alkanee keväällä ja kestänee vähintään pari kuukautta.
  • Koirasaarentie välillä Svanströminpolku-​Laajasalontie: Arviolta tammikuusta lähtien alamme porapaaluttamaan tukimuurin rakentamiseksi. Melua syntyy joitakin viikkoja.
  • Muutkin melutyöt ovat mahdollisia, jopa lyhyellä varoitusajalla. Tiedotamme niistä parhaamme mukaan.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt yleensä arkena klo 7–18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Tarjoamme heikkoa apua eli korvatulppia halukkaille. Niitä voi noutaa postilaatikosta Henrik Borgströmin tien risteyksestä Alepan edestä tai Köökarinkujan ja Koirasaarentien risteyksestä.

Pahoittelemme häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestä.