Koirasaarentiellä Svanströminpolun kohdalla louhitaan kalliota 28.3.2024 alkaen

Kuulosuojaimet.

Aloitamme Koirasaarentiellä Svanströminpolun kohdalla arviolta 28.3.2024 kovaa melua aiheuttavan kallion louhinnan. Työvaiheen arvioitu kesto on muutaman päivän. Kalliota on pakko louhia pois vesihuoltolinjojen tieltä.

Kallion louhintaan kuuluu porausta, räjäytyksiä ja louheen lastausta. Poraus aiheuttaa jatkuvaa kovaa melua. Räjäytykset ovat satunnaisia ja niitä tehdään arviolta 1–5 päivässä. Kaikki lähialueen liikenne pysäytetään muutamiksi minuuteiksi räjäytysten ajaksi. Myös louheen lastauksesta syntyy melua, mutta ei yhtä kovaa kuin porauksesta.

Koirasaarentien itäpään ympäristössä välillä Reiherintie-Laajasalontie on tehty ja tehdään jatkossakin myös muita kovaa melua aiheuttavia töitä. Isoin lähitulevaisuuden melutyövaihe on kallion louhinta Koirasaarentien pohjoisreunassa välillä Isosaarentie-Laajasalontie. Työ alkanee maalis-huhtikuussa ja kestää vähintään pari kuukautta.

Muutkin melutyöt ovat mahdollisia, jopa lyhyellä varoitusajalla. Tiedotamme niistä parhaamme mukaan.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt yleensä arkena klo 7–18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Tarjoamme heikkoa apua eli korvatulppia halukkaille. Niitä voi noutaa postilaatikosta Henrik Borgströmin tien risteyksestä Alepan edestä tai Köökarinkujan ja Koirasaarentien risteyksestä.

Pahoittelemme häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestä.