Uusia liikennejärjestelyjä Laajasalossa

Koirasaarentien liikennejärjestelyt

Kartassa on kuvattu merkittävimmät lähitulevaisuuden liikennejärjestelyt.
Tarkastele karttaa suuremmassa koossa.

Taustatietoa

Raitiotien rakennustyöt etenevät Laajasalossa. Tällä hetkellä mm. asennamme ajolanka- ja valaisinpylväiden perustuksia, teemme pikaraitiotien vaatimia vesihuolto- ja kaukolämpötöitä ja rakennamme raitiotierataa. Rakentaminen vaikuttaa liikennejärjestelyihin.

Tässä uutisessa kerrotaan tulevista muutoksista. Kaikki tällä hetkellä voimassaolevat liikennejärjestelyt näet nettisivujemme Kruunuvuorenrannan, Koirasaarentien ja Yliskylän aluesivujen kartasta, eli mm. täältä.

Huom: Teksti ja kartta perustuvat tämänhetkiseen tietoon, joten muutokset ovat varmoja. Koskaan ei voi tietää, mitä maan alta löytyy. Reitit opastetaan aina maastossa.

Koirasaarentie välillä Henrik Borgströmin tie-Laajasalontie

Liikennejärjestelyt arviolta 2.8. alkaen

Alueella tehdään raitiotien vaatimia maanalaisia töitä, eli esimerkiksi asennetaan vesijohtoja ja kaukolämpöputkia. Työvaiheiden valmistuminen aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Koirasaarentiellä. Isosaarentien järjestelyt eivät muutu. Järjestelyn käyttöönottopäivämäärä on riippuvainen työvaiheiden valmistumisaikataulusta, joten se voi vielä muuttua. Kerromme, jos niin tapahtuu.

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteeseen

Koirasaarentiellä kaistojen sijainti muuttuu hieman. Renvallinkuja pystytään pitämään vielä tässä vaiheessa auki liikenteelle toisin kuin aiemmin tiedotettiin.

Katusuunnitelman mukaisessa lopputilanteessa Svanströmintielle on uusi liittymä Köökarinkujan kohdalta (katso kartta Koirasaarentien reiteistä raitiotien valmistumisen jälkeen tästä). Tämä liittymä tulee käyttöön aikaisintaan vuonna 2024.

Vaikutukset joukkoliikenteeseen

Bussipysäkki Lauri Mikonpojan tie H4096 kohti Herttoniemeä siirtyy noin 50 metriä kohti Laajasalontietä.

Vaikutukset jalankulkuun ja pyöräilyyn

Jalankulun ja pyöräilyn reitti kulkee välillä Henrik Borgströmin tie – Lauri Mikonpojan tie kadun pohjoisreunalla, välillä Lauri Mikonpojan tie – Köökarinkuja kadun eteläreunalla, välillä Köökarinkuja-Renvallinkuja eteläreunalla mutta hieman kauempana ajoradasta ja välillä Renvallinkuja-Laajasalontie kadun eteläreunalla. Köökarinkujaa vastapäätä oleva, kadun eteläreunalta lähtevä polku palautuu käyttöön.

Koirasaarentie välillä Stansvikintie-Gunillantie

Liikennejärjestelyt arviolta 1.-8.8. alkaen

Stansvikintien risteyksessä oleva, Koirasaarentien ylittävä suojatie siirtyy 30 metriä itään päin. Gunillantien nykyinen T-risteys korvataan suurella liikenneympyrällä.

Laajasalontien, Isosaarentien ja Reposalmentien risteysalue

Liikennejärjestelyt arviolta 2.8. alkaen

Alueella asennetaan perustuksia ajolanka- ja valaisinpylväille sekä tehdään raitiotierataa. Rakentamisen eteneminen ja työalueiden muuttuminen tuovat mukanaan muutoksia yli 10 metriä pitkien ajoneuvojen kääntymisjärjestelyihin sekä suojateihin.

Vaikutukset moottoriajoneuvoliikenteeseen:


Laajasalontietä etelään ajaessa ei pääse vieläkään kääntymään vasemmalle Reposalmentielle. Korvaava reitti kulkee edelleen Yliskyläntien ja Yliskylän puistokadun kautta. Laajasalontietä pohjoiseen ajaessa ei pääse vieläkään kääntymään vasemmalle Isosaarentielle. Korvaava reitti kulkee edelleen Yliskyläntien, Yliskylän puistokadun ja Reposalmentien kautta. Nämä järjestelyt ovat jo olleet voimassa heinäkuusta alkaen, ja ne pysyvät käytössä syystalveen 2023.

Yli 10 metriä pitkät ajoneuvot eivät pääse enää kääntymään Isosaarentieltä kohti pohjoista Laajasalontielle eivätkä ajamaan suoraan Isosaarentieltä Reposalmentielle. Yli 10 metriä pitkät ajoneuvot pääsevät kuitenkin taas kääntymään Reposalmentieltä kohti etelää Laajasalontielle ja ajamaan suoraan Reposalmentieltä Isosaarentielle. Järjestely on voimassa syksyyn 2023.

Lisäksi Laajasalontiellä suljetaan edelleen kaistoja ajoittain ajolanka- ja valaisinpylväiden perustusten asentamisen vuoksi.

Vaikutukset joukkoliikenteeseen:


Ei vaikutuksia.

Vaikutukset jalankulkuun ja pyöräilyyn:


Laajasalontien ylittävä eteläinen suojatie on suljettu. Pohjoinen suojatie on käytössä.