Silta- ja raitiotierakentaminen kuuluu Kalasatamassa

Havainnekuva.
Kalasataman eteläkärki eli Nihti. Vasemmalla Merihaansilta, oikealla Finkensilta sekä Korkeasaarensilta. Kuva: Voima Graphics Oy/ Brick Visual/ Anttinen Oiva arkkitehdit Oy

Kalasataman ja Korkeasaaren väliin rakennettavan Finkensillan työt kuuluvat ja näkyvät Kalasataman alueella. Myös Merihaansillan rakennustöitä valmistellaan, ja Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehanke on aloittanut omat työnsä alueella.

Finkensillan työsiltaa rakennetaan

Kalasataman eteläosassa Nihdissä puretaan vanhaa laituria ja rakennetaan työnaikaista siltaa Nihdistä kohti Korkeasaarta. Työsiltaa rakennetaan asentamalla putkipaaluja veden alle meluluvan asettamien aikarajoitusten mukaisesti.

Työsillan lähes kolmensadan metrin pituudesta jo kaksi kolmasosaa valmiina ja lähiviikkoina se saavuttaa Korkeasaaren rannan. Sen jälkeen työsillan leveyttä aletaan kasvattamaan, jotta Finkensillan lopullisten rakenteiden tekeminen voi alkaa.

Finkensillan rakennustyöt käytännössä myös estävät Kalasataman ja Korkeasaaren välissä kulkevan veneväylän käytön. Väylän kohdalla on ainoastaan metrin korkuinen ja kolmen metrin levyinen kulkuaukko. Korvaava yhteys kulkee Mustikkamaan ja Korkeasaaren välisen salmen kautta. Koska se ei ole virallinen väylä, liikkuminen tapahtuu veneilijän omalla vastuulla. Korkeasaarensillan alikulkukorkeus on 4,7 metriä.

Merihaansillan rakentamista valmistellaan

Nihdissä tehdään Finkensillan rakennustöiden lisäksi muitakin raitiotiehankkeisiin liittyviä töitä. Merihaan puolella valmistellaan Nihdin ja Merihaan yhdistävää Merihaansiltaa sekä uusia rantarakenteita purkamalla pois vanhaa asfalttia ja laiturirakenteita. Osa työstä joudutaan tekemään räjäyttämällä. Räjäytystöitä tehdään joulukuun 2021 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana. Räjäytystyöt eivät ole päivittäisiä. Helmikuussa alueella aloitetaan edellämainittujen töiden lisäksi myös porapaalutus..

Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehanke tekee räjäytystöitä

Lisäksi Kalasatamasta Pasilaan -raitiotiehanke on aloittanut rakennustyöt Nihdissä heinäkuussa 2021.Tällä hetkellä kyseinen hanke tekee alueella ainakin räjäytystöitä, jotka kestävät joulukuun loppuun. Töistä voi lukea lisää täältä: https://www.kalasatamastapasilaan.fi/

Kaikki rakentajat työskentelevät pääsääntöisesti arkisin klo 7-18, mutta toisinaan klo 22 asti. Vaikka kaikkein meluisimmat työt tehdään klo 7-18, on kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä.

Pahoittelemme suuresti kaikkien toimijoiden aiheuttamia häiriöitä.