Kruunusillat-hanke aloittaa melua aiheuttavia töitä Nihdissä

Kehittyvää Nihtiä kesällä 2021.

Kruunusillat-hankkeen rakennustyöt Kalasataman eteläkärjessä eli Nihdissä ovat alkamassa. Työt käsittävät alkuvaiheessaan vanhan asfaltin poistoa ja vanhojen laiturirakenteiden purkua. Näitä joudutaan tekemään melua aiheuttavin työmenetelmin: rammeroimalla eli iskuvasaraa käyttäen sekä räjäyttämällä. Myös vanhan betonin lastaus aiheuttaa melua.

Nämä työt tehdään, jotta alueelle päästään rakentamaan uudet rantarakenteet sekä Nihdin ja Merihaan yhdistävä Merihaansilta.

Työvaiheiden arvioitu kokonaiskesto on toukokuun 2022 loppuun saakka. Räjäytystöitä tehdään joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana, mutta ne eivät ole päivittäisiä. Huhtikuussa alueella aloitetaan edellämainittujen töiden lisäksi myös porapaalutus.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin klo 7-18, mutta toisinaan klo 22 asti tai viikonloppuisin ja pyhäpäivisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt arkena 7-18. On kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä.

Pahoittelemme suuresti aiheuttamaamme häiriötä.

Nihdin alueella on aloitettu jo kesällä Kalasatama-Pasila – raitiotiehankkeen töitä. Niistä voi lukea enemmän täältä: https://www.kalasatamastapasilaan.fi/ajankohtaista/nihdin-esirakentaminen-alkaa-5-7/