Hakaniemessä ja Kruununhaassa kaadetaan katupuita viikolla 27

Hakaniemestä ja Kruununhaasta kaadettavat puut
Kaadettavien puiden sijainnit.

Kruunusillat-raitiotien, uuden Hakaniemensillan ja alueen uusien katujärjestelyiden rakentamisen takia Hakaniemessä ja Kruununhaassa joudutaan kaatamaan katupuita viikolla 27.

Kaadettavat puut katselmoidaan, ja mikäli niissä havaitaan linnunpesiä, puita ei kaadeta. Puiden kaato kesäaikaan on poikkeustapaus, mikä johtuu työmaan odotettua nopeammasta etenemisestä.

Kaadettavat puut sijaitsevat kolmessa eri paikassa: Hakaniemenrannassa Maailman rauha -patsaan ja John Stenbergin rannan risteyksen välisellä alueella, Merihaan edustalla Kulttuurisaunan luona sekä Siltavuorenrannassa Pohjoisranta 24:n edustalla. Kaadettavat puut ovat puistolehmuksia. Yhteensä kaadetaan 25 puuta.

Kruunusillat-raitiotien ja uuden Hakaniemensillan valmistuttua sekä alueen muun rakentamisen edistyessä alueelle istutetaan uusia katupuita ja rakennetaan uusia puisto- ja virkistysalueita.

Kaikki alueen uudet puistot eivät valmistu Kruunusillat-raitiotien rakentamisen yhteydessä, mutta silti Kruunusillat-allianssi istuttaa Hakaniemen-Kruununhaan alueelle 170 kpl uusia puita ja 2800 kpl uusia pensaita vuoteen 2027 mennessä.

Koko Kruunusillat-työalueelle tulee uusia puita noin 1300 kpl ja pensaita yli 10 000 kpl.

Pahoittelemme rakentamisen aiheuttamia häiriöitä.