Koirasaarentiellä välillä Renvallinkuja-Laajasalontie kovaa melua aiheuttavaa kallion louhintaa 15.11.2023 alkaen

Kuulosuojaimet.

Koirasaarentien eteläreunalla välillä Renvallinkuja-Laajasalontie aloitetaan iso kallion louhintatyö arviolta 15.11.2023. Työvaihe kestää tämänhetkisen tiedon mukaan helmikuulle. Se on välttämätön raitiovaunulle liian jyrkän mäen loiventamiseksi.

Kallion louhintaan kuuluu porausta, räjäytyksiä ja louheen lastausta. Poraus aiheuttaa jatkuvaa kovaa melua. Räjäytykset ovat satunnaisia ja niitä tehdään arviolta 1–5 päivässä. Kaikki lähialueen liikenne pysäytetään muutamiksi minuuteiksi räjäytysten ajaksi. Myös louheen lastauksesta syntyy melua, mutta ei yhtä kovaa kuin porauksesta.

Koirasaarentien itäpään ympäristössä on luvassa muitakin kovaa melua aiheuttavia töitä. Tietoa niistä on tässä uutisessa.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin kello 7–18, mutta toisinaan ympäristöviranomaisen antaman luvan mukaisesti klo 22 asti tai viikonloppuisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt yleensä arkena klo 7–18. On silti tosiasia, että myös muut työmme voivat häiritä.

Tarjoamme heikkoa apua eli korvatulppia halukkaille. Niitä voi noutaa postilaatikosta Henrik Borgströmin tien risteyksestä Alepan edestä tai Köökarinkujan ja Koirasaarentien risteyksestä.

Pahoittelemme häiriöitä ja kiitämme kärsivällisyydestä.

Koirasaarentien poikkileikkaus
Koirasaarentien poikkileikkaus Renvallinkujan ja Svanströminpolun väliseltä osuudelta. Osuudella louhitaan kalliota, sillä mäki on nykyisellään liian jyrkkä raitiovaunulle. Tarkastele kuvaa isompana.
Infograafi Koirasaarentien pituusleikkauksesta
Koirasaarentien pituusleikkaus Reiherintien ja Laajasalontien väliseltä osuudelta. Enimmillään maanpinta laskee kadun keskikohdasta raiteiden välistä mitattuna 3,4 metriä. Maanpinta laskee kuitenkin kadun reunassa jopa 6,1 metriä (ks. ylempi kuva). Tarkastele kuvaa isompana.