Muutoksia bussipysäkki Haakoninlahdenkatu H4695:n sijaintiin ja Koirasaarentien kadunvarsipysäköintiin

Bussipysäkin uusi sijainti ja kadunvarsipysäköinnin päättyminen kartalla

Raitiotien rakennustöiden vaatiman tilan takia bussien jättöpysäkki Haakoninlahdenkatu H4695 siirtyy 12.9.2022. Jättöpysäkki on tällä hetkellä Koirasaarentie 33:n kohdalla. Se siirtyy päiväkoti Hopealaakson eteen eli Koirasaarentien ja Haakoninlahdenkadun risteyksen toiselle puolelle.

Bussipysäkin siirtymisen vuoksi kadunvarsipysäköinti päättyy Koirasaarentien pohjoisreunalta väliltä Haakoninlahdenkatu-Stansvikintie 9.9.2022 alkaen. Kadunvarsipysäköinnin päättyminen osoitetaan siirtokehotuskyltein ja niiden vastaisesti pysäköidyt autot hinataan pois.

Kruunuvuorenrannassa on alueen rakentamisvaiheessa tarjottu katujen varsilta tilapäisesti pysäköintipaikkoja mm. tonttien rakentajien käyttöön, joita myös alueella jo asuvat asukkaat ovat voineet hyödyntää. Tilapäiset pysäköintipaikat poistuvat käytöstä vaiheittain mm. raitiotien rakentamisen vaatiman tilan takia. Helsingin kaupunki selvittää joidenkin pysäköintipaikkojen säilyttämistä tai siirtämistä uudelle sijainnille raitiotien valmistumiseen asti. Raitiotien valmistuttua asukkaiden liikkumismahdollisuudet paranevat kokonaisuutena, mutta koska autopaikoille voi silti jäädä kysyntää, Helsingin kaupunki on aloittanut selvityksen myös uuden pysäköintilaitoksen rakentamisen mahdollisuudesta.

Pysäköintipaikkoja löytyy tällä hetkellä Kruunuparkkien lisäksi esimerkiksi Kruunuvuorenrannan eteläosasta, Öljysäiliö 468:n lähettyviltä. Päiväkodin saattoliikenteelle on 30 minuutin pysäköintipaikkoja liikuntapuiston pysäköintialueella.