Melua aiheuttavaa pontitusta Pohjoisrannassa viikolla 32

Pohjoisranta elokuisessa ilta-auringossa
Pohjoisranta elokuisessa ilta-auringossa. Vasemmassa reunassa Pohjoisranta 26, jonka kohdalle teemme ponttiseinillä tuettavan mittauskaivannon.

Viikolla 32 lyömme ponttiseiniä maahan Pohjoisrannassa. Pontituksesta syntyy kovaa melua. Kyseessä on muutaman päivän työ.

Joudumme pontittamaan, sillä Pohjoisranta 26:n kohdalle tulee mittauskaivo. Kaivanto täytyy tukea ponttiseinillä. Mittauskaivoa tarvitaan mittaamaan Siltavuorensalmessa kulkevan jätevesiviemärilinjan virtaamia. Koska linja kulkee merenpohjassa, mittauksia täytyy tehdä sekä ennen meriosuutta että sen jälkeen. Näin varmistetaan, että viemäriputki ei vuoda.

Päivittäinen työaika on arkisin kello 7–18 välillä. Erityistä melua aiheuttavat työt aloitetaan noin kello 9.

Työvaiheesta aiheutuvan melun voimakkuuden vuoksi ovet ja ikkunat kannattaa pitää suljettuina. Herkkiä lemmikkieläimiä ei suositella jätettäväksi yksin kotiin. Kruunusillat tarjoaa kuulosuojaimia eli korvatulppia halukkaille. Niitä voi käydä hakemassa työmaakoppiemme ulkopuolella olevasta postilaatikosta, jossa lukee ”Kuulosuojaimet”. Työmaakopit ovat osoitteessa Siltavuorenranta 15.

Sekä Hakaniemessä että Siltavuorenrannassa Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt sekä liittyvät työt, kuten Hakaniemensillan ja Näkinsillan uusiminen, jatkuvat vaiheissa vuoteen 2026 asti.