Kruunuvuorensillan töitä

Kruunuvuorensillan rakentamistyöt ovat päässeet käyntiin nyt myös Korkeasaaren itäpuolella sijaitsevan Palosaaren päässä. Palosaaren puolelta rakennetaan välituet 1-5 ja tunkataan sillan teräsrakennetta 251 m.

Sillan tuet 1-5 ja pyloni.

Näistä rakennettavista välituista tuki 5 on kooltaan suurin. Välituen peruslaatta on tilavuudeltaan 1 000 m3 eli miltei tuplaten Allas sea poolin altaan koko. Tukien 2, 3 ja 4 peruslaatat ovat tilavuudeltaan n. 650 m3. Tukien korkeus kasvaa pylonia kohden. Matalin tuki on tuki 1, jonka korkeus on 4,6 m ja tuen 5 korkeus on n. 14 m.

Työvaiheita loppuvuodelle ja ensi vuoden alkupuolelle.

  • Tuella 2 asennetaan kasuunin tukisolkia. Solkien asennuksen jälkeen kasuuni tyhjennetään ja tehdään peruslaatan raudoitus ja valu.
  • Tuella 3 asennetaan sukeltajatyönä kasuunin seinät. Seinien asennuksen jälkeen raudoitetaan ja valetaan työbetonilaatta.
  • Tuet 4 ja 5 odottavat kasuuniseinien asentamista.
  • Välitukien rakentamisen lisäksi työsillalta rakennetaan neljä tukitornia. Tukitornit ovat väliaikaisia rakenteita ja tornit ovat noin 15-18 m korkuisia ja toimivat väliaikaisina tukina merinosturilla asennettaville sillan teräslohkoille.
Sillan kansirakenteen asennusta varten tehtävä tukitorni.