Viikolla 48 tehdään yötöitä molemmin puolin Siltavuorensalmea

Kaivinkone yöllä.

Meriveden korkeuden aiheuttamien haasteiden takia joudumme tekemään yötöitä viikolla 48 sekä Hakaniemenrannassa että Siltavuorenrannassa. Töitä tehdään ajanjaksolla 29.11.-3.12.2021 vuorokauden ympäri.

Yöaikaan (klo 18-07) tehtävä yö ei ole erityisen kovaa melua aiheuttavaa, vaan kaivu- ja asennustyötä.

Meriveden korkeus on öisin 60-90 cm alempana kuin päivällä, joten kaivantojen pitäminen kuivina onnistuu yöllä paremmin, ja näin työvaiheet etenevät tehokkaammin.

Nyt tehtävät yötyöt liittyvät väliaikaisen paineviemärin käyttöönottoon. Uuden Hakaniemensillan linjauksen kohdalla Siltavuorensalmessa kulkee jätevesilinja, ns. paineviemäri, joka kuljettaa ison osan kantakaupungin jätevesistä. Paineviemäri on siirrettävä pois uuden sillan kohdalta, ennen kuin ruoppaus- ja paalulaattatyöt sekä varsinainen sillanrakennus voidaan aloittaa. Rakennustöiden ajaksi alueelle tehdään väliaikainen paineviemäri.

Sekä Hakaniemessä että Siltavuorenrannassa Kruunusillat-raitiotien rakennustyöt sekä liittyvät työt, kuten Hakaniemensillan ja Näkinsillan uusiminen, jatkuvat vaiheissa vuoteen 2026 asti.

Työskentelemme pääsääntöisesti arkisin klo 7-18, mutta toisinaan klo 22 asti tai viikonloppuisin ja pyhäpäivisin sekä pakottavista syistä öisin. Teemme kaikkein meluisimmat työt arkena 7-18. On kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä.

Pahoittelemme suuresti aiheuttamaamme häiriötä.